Naschoolse Activiteiten en Vakanties

KidsVooruit gelooft dat alle kinderen, ongeacht hun beperking, recht hebben op deelname aan sport- en spelactiviteiten na schooltijd. We begrijpen dat het voor kinderen met een beperking vaak uitdagender is om betrokken te raken bij dergelijke activiteiten. Daarom hebben we ons programma aangepast om inclusiviteit en toegankelijkheid te bevorderen.

Vertrouwelijk

De activiteiten vinden plaats binnen de vertrouwde schoolomgeving direct na school, waardoor kinderen zich comfortabel en veilig voelen. Zo zijn er bijvoorbeeld gezamenlijke voetbalwedstrijden, bak- en knutselsessies, waar kinderen met en zonder beperking samen kunnen spelen en leren. Hierdoor ontstaat er een omgeving van inclusie, begrip en vriendschap.

Ontspanning en plezier

KidsVooruit vindt het belangrijk dat kinderen zich altijd kunnen blijven ontwikkelen, daarom worden de activiteiten het hele jaar door aangeboden. Er is geen vakantieperiode, zodat kinderen altijd terecht kunnen en de kans krijgen om door te blijven groeien. Tijdens vakantieperiodes worden de activiteiten wel aangepast om kinderen echt het gevoel van vakantie te geven, met meer focus op ontspanning en plezier.